Tips – 2 riktigt bra RPG spel för mobilen

Jag har ofta svårt att sätta mig in i RPG spel i mobilen. Jag föredrar att spela RPG spel på en större skärm och väldigt få har fångat mitt intresse för mer än en handfull timmar. De har alltid känts som att de saknar något av det djup och den strategi som jag längtar efter. Jag har motstått dem ett tag, men på senare tid har ett antal spel från spelserier som jag tidigare älskat kommit till den mobila plattformen. Jag pratar om spel som Final Fantasy Tactics, Fire Emblem Heroes och Kingdom Hearts Unchained.

Vi är mer fästa vid våra mobila enheter än någonsin, och det är vettigt att utvecklare vill kapitalisera på det. Det är också lyxigt att kunna ta fram telefonen ur fickan och bara börja spela. Att spela en bra RPG på detta sätt har varit en mer avkopplande upplevelse för mig, och jag är glad att ha ytterligare ett alternativ för hur jag kan engagera mig i min favoritgenre.

Tales of the Rays

Om du är en fan av Tales-serien och vill återförenas med några av dina favoritkaraktärer, är Tales of the Rays något för dig. Spelet är gratis att spela (med möjlighet att göra inköp i appen) och har en historia skriven av veteranen Takumi Yajima, författaren bakom bland annat Tales of Symphonia och Abyss. Spelet innehåller två nya huvudpersoner, Ix och Mileena som vi får lära känna i detta kärleksbrev till serien. I spelet får du slåss mot populära karaktärer, som Luke från just Abyss och Lloyd från Symphonia.

Spelet har en engagerande slinga, där du ständigt försöker att förbättra och matcha dina karaktärer och förbättra sina vapen. Det finns också möjlighet att spendera ädelstenar för att skapa nyare ännu bättre saker. Striderna är snabba och roliga. Du knackar bara på skärmen för en normal attack och swajpar i olika riktningar för att utföra magi. Det enda i spelet som jag inte gillar hittills är att det är ganska enkelt och miljöerna blir repetitiva. Med detta sagt är jag fortfarande imponerad av bilderna och att få återförenas med mina favorit karaktärer i en miljö jag saknat är en glädje.

Egglia: Legend of Redcap

Detta spel står är livfullt och liknar visuellt Mana spelen. Det finns en orsak till det: huvudproducenten och karaktärsdesignern är ingen annan än Shinichi Kameoka, som blev berömd för sitt arbete på Mana spelen och Mother 3. Spelet har också massor av högkvalitativa talanger som är knutna till det, såsom Michio Okamiya från Romancing Saga 3 och kompositören Yoko Shimomura, mest känd för sitt arbete på Kingdom Hearts och senare Final Fantasy XV.

Egglia är en RPG som låter dig slåss med monster, samlar resurser, skapar relationer och bygga upp en egen by. Du får utforska världen genom att hitta ägg och genom att fullborda uppdrag. Sättet du utforska världen har en känsla som liknar Legend of Mana, där du får placera nya platser där du vill utforska kartan.

Spelmekaniken är enkel och det är roligt att titta på din by växa, skapa nya saker som hjälpa dig i strid och skapa bättre saker för att dekorera ditt hem. Berättelsen är inte något fantastiskt egentligtn, men karaktärerna är charmiga och det är roligt att upptäcka vem som följer med dig på din resa. Det handlar om att samla många olika människor från alla samhällsskikt och få dem att leva i harmoni i en by som är extremt lätt att tycka om.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *