20 detaljer om Wolfenstein II: The New Colossus

BJ Blazkowicz och företag är på väg att återvända på bara några få månader för att ta på sig Nazi-regimen i Amerika. Vi har nyligen spelat igenom en del av Wolfenstein II: The New Colossus och märkte ett antal detaljer som sannolikt kommer att vara av intresse för fans av det första spelet. Detta inkluderar stora spoilers för The New Order och mindre spoilers för vad vi har sett om The New Colossus, så vänd tillbaka nu om du inte vill veta.

Spelbarhet

1. Med den nya ordningen kan du uppgradera ditt svetsverktyg, LaserKraftWerk, till en kraftfull kanon av döden. I The New Colossus kan du uppgradera alla vapen i din arsenal genom att hitta vapenpaket kullade om nivåerna. Jag satte en ljuddämpare på min pistol, fästde en räckvidd på mitt gevär, och vred min maskingevär i en dödsflammespetsmaskin för när sakerna blev håriga.

2. Under Roswell-segmentet är BJs hälsa maxed vid 50 (förmodligen på grund av hans skador från föregående spel) men hans rustning gick upp till 200. Detta innebar att jag inte kunde storma fienderna på huvudet utan var tvungen att tänka Mer strategiskt, dykning in och ut ur skydd för att spränga nazister.

3. The New Colossus har mer kamputkämpningar än det föregående spelet, och de flesta är extremt grymma. Med min praktiska hatchet rev jag hela lemmar av nazister och huggades genom kärnorna i automatiserade robotar. I prologyn sköt jag en maskistol i en nazis hals och blåste honom bort.

4. Vapenna känns kraftfullare än det första spelet, till stor del på grund av nya ljudeffekter, och är tillfredsställande att använda. Under en sektion på ett tåg rev jag igenom en hel rad fiender med mitt hagelgevär när jag föll ner i hallen.

5. Karaktärsmodeller och miljöer är mycket mer detaljerade och realistiska än de i New Order, med BJs proportioner, i synnerhet att vara mindre tecknade det här går runt.

6. Den nya kolossen har fler fiendetyper än den nya ordningen. Förutom de vanliga nazistiska gruntsna och commandersna från det första spelet finns det nu olika typer av robotar som zip runt med lätta hastigheter för att zapera dig med lasrar. Samtalen med dessa speciella fiender var de mest utmanande i min demo.

7. Du kan nu dubbla använda alla slags vapen tillsammans. Vill du gå vild med din pistol i ena handen och din hagelgevär i den andra? Ge järnet.

8. Enigma koder, tidigare en samlingsobjekt i New Order, återvänder. Den här gången kan de plundras från befälhavarnas befogenheter. I den nya beställningen uppsamlades och löste Enigma-koderna upplåst nya spellägen som erbjöd mutatorer, som att ge BJ 999 hälsa eller ett permadeath-läge. Vi har inte fått bekräftelsekoder som de tidigare, men det är nog rimligt att anta att det betyder att The New Colossus kommer att ha liknande upplåsbara lägen.

9. Den tid du får för att döda en befälhavare som upptäckte dig innan han begärde förstärkningar verkar mer generös här (jag hade en hel sekund att skjuta honom i ansiktet efter att han upptäckte mig) men förstärkningarna de kallar in är Nästan överväldigande. Ibland kändes det som att jag kämpade mot en liten armé av robotar och nazister istället för skvadroner.

10. Energi Gatling-pistolen från det sista spelet ersätts av ett strålvapen som kan blåsa igenom flera pansarfiender, men dess energi bryts ut snabbt.

Story

1. BJ blev förlamad av händelserna i det första spelet. Under vår demo bar han Carolines exosuit och det är starkt underförstått att det är det som ger honom möjlighet att gå igen.

2. Rullstolssegmentet slutar med Kreisau Circle-motståndsledaren Caroline Becker böjde hjälplöst under en axels blad. Medan scenen skär ner och lämnar hennes öde tvetydig såg vi inget tecken på Caroline i den senare delen av spelet. Det betyder inte att vår älskade karaktär är nödvändigtvis död, men det är inte heller ett gott tecken på henne.

3. Sigurn Engel, den misshandlade dotter till den monstruösa Frau Engel, tycks vara med i BJ och resten av motståndet senare av skäl som inte förklaras. Bortsett från BJ och Anya blir det omedelbart klart att resten av motståndet inte litar på henne, med att hon flyr från rummet vid en punkt i tårar, eftersom en av motståndsledamöterna kallar henne en nazist.

4. Kända karaktärer som Max Hass, Bombate, Set Roth, Anya och (beroende på din tidslinjes val från New Order) Wyatt / Fergus återvänder och förenas av de två ovannämnda amerikanska motståndskämparna från E3-trailer: en upprorisk kvinna som verkar Att leda motståndet i Amerika och hennes konspirationsteoripartner.

5. Roswell-nivån vi spelade inkluderade en stor prospekterande del där vi promenerade runt i staden och såg effekterna av nazistregimen på USAs första hand. Nazisterna stoppade medborgarna och uppmanade dem aggressivt att ta sina tyska lektioner samtidigt som de inte så mycket hotade en restaurangägare att ha mer tysk mat på menyn.

6. Eva’s Hammer , U-båten som gruppen stal i The New Order, verkar vara den nya verksamhetsbasen för Kreisau Circle.

7. I New Colossus använder nazisterna fortfarande Da’at Yichud-tekniken som hjälpte dem att bygga en stor robotrobot för att ta över världen. Under vår förhandsgranskning undersökte vi Område 52 och som en del av sammanfattningen för det uppdraget anfördes det att alla de underliga sevärdheterna att göra med den yttre delen av Area 51 är knutna till Da’at Yichud.

8. I denna version av Amerika anses BJ vara en terrorist och hans mughot är upplagd överallt. Under Roswell-sekvensen såg folk att titta på mig när jag roade in-disguise runt och säga saker som ”du ser bekant ….” innan jag scurried away.

9. Wyatt verkar bli dras in i motkulturen i 60-talet, läsa böcker om hur man ska räkna ut sitt inre själv och tydligen ta LSD. Vi såg inte så mycket med Fergus, men trailers för spelet har visat att han har en robotarm.

10. Under cutscenes verkar det som om BJ återigen är kvar lakonisk, bara erbjuda dialog ibland medan andra tecken ofta är monolog.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *