Conan Exiles: Förhandstitt

Conan Exiles Banner och Text

Conan Exiles: Ett första intryck

Conan Exiles är ett stort spel. Du dumpas direkt in i detta fientliga land med liten information att gå på. För att hjälpa dig har vi sammanställt några tips och insikter, så att du inte bara blir en till död kropp i sanden.

Conan Exiles är ett stort och svepande överlevnadsspel. Spelet tar dig till ett tufft land där du måste överleva i ödemarken. Kärnan i spelet är strider mot olika fiender, varelser, överlevnad, nybygge och dominans. Till exempel kan du odla grödor för mat, eller jaga djur, du kan också skapa vapen och verktyg, bygga skydd och utforska ett stort land. Efter att ha blivit starkare kan du slåss med dina fiender för att dominera. Detta är en nybörjarguide som förklarar viktiga delar av spelet.

Conan Exiles, en bild av en stor ökenvärld

Vad är Conan Exiles?

Conan Exiles är ett överlevnadsspel i early access som går att spela både online med eller mot andra spelare, eller ensam om man så vill. Jag testar båda, men spelar mest ensam eftersom servrarna inte är helt stabila, i alla fall när jag spelar. Blir ofta bortkopplad, vilket är rätt jobbigt då det laddar ganska länge för att ta sig in i en server igen. Men att gå samman med några andra nakenfisar ökar onekligen chansen för överlevnad en smula. Så länge du spelar på en PvE-server, alltså. Å andra sidan är samarbetet ganska sällan superbra på offentliga servrar, så vill du ha lagarbete är det nog bäst att spela med några kompisar. Spelar du PvP är också andra människor det stora hotet, så klart. Den som spelat DayZ vet hur elaka människor kan vara.

Efter att ha skapat din karaktär, en barbar av manligt eller kvinnligt kön, komplett med små eller stora bröst och lång eller kort manlighet, så kastas du rakt ut i hetluften – bokstavligt talat. Du är naken i en öken, och nu gäller det att överleva. Vilket är lättare sagt än gjort.

En närbild på Conans ansikte

Conan Exiles är brutalt och avklätt

Conan Exiles är ett svårt spel. Det börjar med att jag utan riktning eller mål vandrar från öknen till en grönskande oas. Eftersom jag är törstig går jag mot en liten sjö en bit bort. Jag ser några nakna män vid en lägereld en bit bort. Jag tänker att jag kan hälsa. Tänker att de kanske blir imponerade av min snabel och vill bli mina vänner.

Spelet börjar med ett val av kön – mellan en manlig och kvinnlig karaktär och sedan är nästa val ras, religion, röst, huvudalternativ, ansiktsdetaljer och kroppsfunktioner. Spelet har ett Solo och Multiplayer-läge. I Solo överlever du ensam i ödemarken, utforskar området, samlar objekt osv. I multiplayer-läge kan du gruppera med dina vänner för att bygga en klan och när du växer starkare kan du slå andra och dominera.

En bild från ett naket Conan Exiles

Conan Exiles: Tips

Du kommer att dö

Döskallar i sanden i spelet Conan ExilesDet första tipset är mindre om att hjälpa dig direkt och mer om att låta dig veta fakta. Detta är inte ett spel där du aldrig kommer att dö. Döden kommer att komma, ofta!

Använd kartan

Kartan i spelet Conan ExilesTryck ”M” för att öppna kartan. Till skillnad från andra spel ändras inte kartan. Om du befinner dig på en dålig plats, öppna kartan innan du dör och studerar den snabbt. Du vet exakt var du är och kan försöka springa tillbaka för att återställa dina föremål.

 

Förvara dina värdesaker säkert

Det andra tipset är att inte bära alla dina värdesaker på dig. När du har ett hus, lämna allt bakom och ta bara de väsentliga sakerna (vapen, mat). Ju mindre du har på dig när du dör, desto bättre.

Allokera dina poäng rätt

Vapenexpertis i en brutal världNär du stiger upp får du poäng som du kan allokera till statistik. De tjänar alla ett syfte, men det finns tre väldigt viktiga. Styrka, vitalitet och möte är de bästa tre att få nivåer i tidigt. Styrka gör dina attacker starkare, Vitality ger dig mer hälsa och med Encumbrance kan du bära flera saker, som alla är viktiga för nya karaktärer.

Tänk på att det finns en maximal nivå på 50 i spelet, så slösa inte bort alla dina poäng på denna statistik. Men att få dem till nivå 5-6 ger dig en bra och hälsosam uppgång i dessa områden tidigt.

Hitta vatten och mat

Mycket snabbt kommer du att inse att dina livsmedels- och hälsovårdar utarmar i en alarmerande takt. Detta kommer att variera från server till server, men i allmänhet behöver du hitta en källa till mat och vatten varje par minuter.

Det är viktigt att komma till ett område där båda är rikliga. Vatten är lätt nog, eftersom floder och sjöar är rikliga, och du kan helt enkelt gå och dricka från dem genom att interagera med vattnet.

Köttet måste kokas innan du äter det, annars får du matförgiftning. Matlagning kräver en eldstråle, vilket kan ta tid, tid du inte alltid har. Det finns dock andra, mer tillfälliga alternativ. Små buggar kan hittas vid skörd av gräs. De kommer inte göra mycket, men det kan köpa dig några minuter när du är på väg att dö av hunger. Stora kryp kan också ses på marken, de ser ut som stora vita maskar. Slutligen hittar du bon med ägg i dem, vilket ger dig en hel del mat.

Bygg ett hus

En bild från bergen i spelet Conan ExilesEn av de viktigaste sakerna att få tidigt är ett hus. Det behöver inte vara vackert eller stort. Du behöver bara någonstans att gömma och lagra dina föremål.

När du går in i ödemarkerna för första gången kan du helt enkelt gå igenom träden för att hitta lite mat för första dagen. Du kan också gå nära vattnet, men undvik att flytta på natten. I början lär du dig att bygga ett skydd. Lär dig detta ordentligt, du kan bryta stenar för att samla material för att bygga väggar. Du kan samla kol, järn, bark och tegel för att använda dem i skydd.

Beroende på din server kan det vara långsamt eller ganska snabbt att bygga ett hus. Oavsett, ditt första hus borde bara vara några kvadrater i storlek. 2×2 är mer än tillräckligt för att innehålla en säng och några kistor för förvaring. I grund och botten tänka på detta som ett starthus, och du kan bygga ett fullstort hus efter.

Hus är viktiga eftersom de erbjuder skydd, från monster som roaming landet och andra spelare som vill stjäla dina föremål. Viktigast av allt, det ger dig en säker tillflyktsort för din säng.

Bädda din säng

Sängar fungerar som respawn points. När du placerar den på marken, gör det enkelt att interagera med det igen och du får en anmälan om att det nu är din respawn point.

En sak att komma ihåg, inte alla sängar är desamma. Fiber Bedroll kan till exempel endast användas en gång. Efter att ha respekterat det kommer det att bryta och du måste göra en annan. Bättre sängar kan användas oftare, men det tar lite tid innan du kan bygga.

Skaffa dig vänner – snabbt

Två vänner i spelet Conan ExilesÄven om du säkert kan spela spelet ensamt, kommer att hitta allierade göra upplevelsen både roligare och enklare. Många av de sena matchningsalternativen kräver mycket resurser. Så mycket faktum att om du skulle samla dem ensamma skulle du vara på det i timmar.

Att göra vänner eller leka med vänner låter dig bygga fler saker och försvara det du har i mycket större skala.

Självklart är det här ett spel där PvP alltid är ett alternativ, så ibland kan dina vänskapsförsök sluta med att du förlorar huvudet, men du borde fortfarande försöka!

Lås upp viktiga recept

Ett av de första recepten du borde få är erfarenhet. Anledningen till detta är att det låser upp Campfire, vilket är obligatoriskt att laga kött. Utan det kommer du vara fast att äta buggar.

Svagare fiender i början

Det finns svagare fiender i början, till exempel finns det ett dvärgmonster som är ganska lätt att döda med en yxa, en krokodil som kommer att komma fram slumpmässigt när du går nära vatten som följer dig och även några enklare spindlar.

Fram och baksida på den bästa rustningen i spelet Conan Exiles

Sluta inte utforska

En staty i sanden i spelet Conan ExilesDet är nödvändigt att hela tiden fortsätta utforska, inte bara fortsätta springa i en rak linje då det finns det många viktiga saker att hitta å vägen i sidospår. Du måste ta tag i dem dessa saker, till exempel plocka växtfibrer, stenar, grenar, osv. så att du senare kan börja med att laga mat och tillverka verktyg. Nära floden kan du också hitta några ägg. Du kan också samla insekter och massor av andra resurser.

Samla resurser

Att samla på sig resurser är en viktig aspekt av spelet. I början finns det ett par viktiga saker att samla i ordning för att kunna skapa och laga mat. Det enklaste att hitta i början är växtfiber från växter runtomkring. Idealisk för kläder, men den kan även användas i lätta rustning. Tillsammans med detta kan du samla grenar för att skapa grundläggande vapen, verktyg och stenar för att bygga skydd.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *