Datorspelens 10 högsta och bästa skrik

Skrik är en av de mest passionerade formerna av uttryck. Skrik kan förmedla glädje, terror, raseri – det är ett mångsidigt kommunikativt verktyg som är relevant för det mänskliga tillståndet (eller villkoret för en medveten varelse för den delen). Vi har alla tryckt ifrån oss ett skrik av en eller annan anledning i våra liv. För att bygga riktiga personligheter som skapar en känsla av empati inom spelaren behöver vi höra några skrik från spelets karaktärer. Så vrid ner volymen lite och kolla in de 10 bästa skriken i datorspel genom tiderna.

Varning: Spoilers

10. Arbiter – Halo 2

Medan detta inte är det mest kraftfulla skriket på listan, tänk på vad skriet representerar. En intergalaktisk parasit är på väg, hela arten kommer att bli utplånad, och Thel ‘Vadam (bättre känd som Arbiter) släppte bara den mest episka ett fodret på denna sida av galaxen. Killen har fyra läppar. Dessa saker måste beaktas för att noggrant kunna mäta skrikets kvalitet. Och detta skrik är kvalitet.

09. Screaming Mantis – Metal Gear Solid 4

Du får inte namnet Screaming Mantis utan en track record för att dominera skrikdisciplinen. Lite känt faktum – den mest effektiva pose för ett skrik kallas The Exorcist. Samma koncept som gör det möjligt för mödrar att lyfta bilar av sina barn, känd som hysterisk styrka, tillämpas i denna situation. När kroppen skrämmer i det sätt som Screaming Mantis visar upp ovanför, bidrar varje muskel med sin maximala styrka för att stödja stämband. Det resulterande skriet kan vara upp till 40 gånger kraftigare än ett normalt skrik.

 08. Tidus – Final Fantasy X

Har du någonsin velat skrika riktigt högt? Tidus är affischbarnet för att skrika riktigt högt. Alla tar anteckningar. Utförandet av hans skrik är felfri; Det sätt som han självklart säger sina avsikter med en känsla av självförtroende, den korta pausen efter Yunas skratt som att hon tycker att Tidus inte är galet nog för att faktiskt göra det, det accentuerade huvudet förstår utropstecken på skriet. Det står ”Hej, jag är alfahunden. Hör mig roar. ”Han skriker inte” lite ”högt eller ens” rimligt ”högt. Detta är riktigt högt. Det finns inget falskt om volymen av detta skrik. För sin finale ser han upp till himlen som om han utmanar några gudomliga varelser som vågar ropa tillbaka. Ingen skulle vara så dumt.

07. Sindel – Mortal Kombat- serien

Det är svårt att välja bara ett Sindel-skrik – Banshee Scream, Star Screamer, Double Star Screamer, Deadly Scream, Sonic Screech, Migraine, Mouthful – hon är verkligen drottningen av skrik. Hennes ultraljudskrämer kan blåsa bort huden från sina fiender, riva dem i bitar eller explodera halva huvudet. Hon kan också manifestera hennes skrik i eldbollar och manipulera ljudvågor. Det verkar nästan orättvist att sätta henne på den här listan.

06. GLaDOS – Portal 2

GLaDOS registrerar en hel del 31 unika platser i detta skrik. Som referens innehåller gitarrsolen från ”Stairway to Heaven” 27 unika platser. Det är inte ett slag på Led Zeppelin, jag säger bara – GLaDOS gjorde denna lista och Jimmy Page gjorde det inte.

05. Daxter – Jak och Daxter: Precursor Legacy

Det är inget som skriet av en nymuterad individ som bara har undersökt sin nya, furiga svans för första gången. Det här skriet talar volymer, förutom att vi bara är överdrivet högljudda och rungande runt en hel ö, kan vi alla relatera till detta skrik. Visst, du har aldrig omvandlats till en orange, hybrid gnagare (förmodligen), men de flesta skriker så här efter att ha sett en gnagare. Tänk dig om du var gnagaren. Lyckligtvis har Daxter en fantastisk supportgrupp, ledd av Samus The Sages professionella åsikt: ”Förändringen är en förbättring.”

04. Black Mesa Scientist – Half-Life

Forskarna i Black Mesa är kända för sin banbrytande forskning inom områden som raketry, robotik, fysik och genetik. Efter Lambda Incidenten kom dock de flesta av dessa projekt till ett skrikande stopp. En forskare var fast besluten att slutföra sin lingvistikstudie som syftade till att svara på frågan: ”Vid vilken tidpunkt slutar det att vara ett skrik och börja vara konst?”

03. Brisco – Michigan: Rapport från helvetet

Uniformeringen av Briscos skrik är oöverträffad av någon annan karaktär på denna lista. Kasta en skiftnyckel in i arbetena, helvete, kasta hela verktygslådan, du knäcker inte Brisco. Det spelar ingen roll vilket kvinnligt namn han skriker, det spelar ingen roll hur rädsla monsteret är, det spelar ingen roll om att han håller bommen och förstör varje enskilt skott med hans rop – Brisco är en screamer igenom och igenom.

02. Ciri – The Witcher 3: Wild Hunt

Det här är ett av de skrik som är så kraftigt att det känns i dina trumhinnor långt efter att du faktiskt hört det. Cirs skrik är så kraftfullt, det tvingade Wild Hunt att fly i rädsla. I en scen som inte gjorde det i spelet, höll den jakande jakten ett möte efter sin flykt, under vilken det var överens om att de skulle byta namn på den Milda Jakt. Detta skrik varar i en minut och 31 sekunder och visade inget tecken på att stanna tills Avallac’h ingripit. Om han inte hade det, sa några att hon fortfarande skulle skrika till den här dagen.

01. Ethan – Heavy Rain

Shaun!