LoL Worlds 2019: Format och upplägg

Världsmästerskapet i League of Legends 2019 är snart här. Detta år återvänder turneringen till Europa. Många lag från hela världen har redan kvalificerat sig för turneringen och vi kan knappt bärga oss för alla underhållande matcher som kommer.

Tävlingsformen esport är idag större än någonsin och LoL är ett av de största spelen med en av de största tittarbaserna. Här är allt du behöver veta inför världsmästerskapet.

Turneringsformat

Worlds, som världsmästerskapen i LoL kallas är spelets viktigaste tävling och kommer i år starta den 2 oktober och hålla på hela vägen fram till den 10 november. Det är lång turnering, men vi älskar upplägget och specifikt att man valt att ge den så mycket tid. Turneringen är uppdelad i två delar: Play-In och Main Event.

Play-In

Play-In är som ett typ av gruppspel som du kanske är van vid från fotbolls- och andra sportturneringar. I år spelas Play In i berlin.

Under Play-In så får de åtta bästa lagen från de små regionerna och fyra av de sämre lagen från de stora regionerna möta varandra. Varje grupp i Play-In består av tre lag, och två av dem går vidare till nästa etapp av turneringen.

Play-In har sitt egen slutspel som följer gruppspelet, då lagen får spela bäst-av-fem matcher, precis som du gör i mindre turneringar under säsongens gång.

När Play-In delen av turneringen är klar så ska fyra lag ha vunnit sin plats i Main Event.

Main Event

Main Event är som du kanske gissat huvuddelen av turneringen. I början kommer även den spelas i Berlin. Här möter de fyra Play-In-lagen som gått vidare de tolv starkaste lagen i ytterligare ett gruppspel. Två lag från varje grupp kvalificerar sig sedan till slutspelet. Marginalerna för fel är små, och till och med en enda match kan skilja mellan att gå vidare och bli utslagen.

Saker blir ännu tuffare i slutspelet, då turneringen flyttar först till Madrid och sedan till Paris för finalen. Turneringen övergår i detta skede till bäst av fem matcher i utslagsformat. Under slutspelet får lagen mer tid att förbereda sig för sina motståndare, så du kan förvänta dig att de attackerar varandra från en mängd olika vinklar.

Main Event borde kommer till en explosiv avslutning med de två starkaste League of Legends lagen. Den efterlängtade finalen i LoL Worlds kommer spelas i Paris den 10 November 2019. I slutet kommer allt till en kulmination i finalen och på spel står flera miljoner dollar.

We can’t wait!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *