RPG Grind Time – video och händer-på visningar av förlorad Sphear

Square Enix-dotterbolaget Tokyo RPG Factory, en studio som starkt påverkades av klassiska RPGs från 90-talet, gjorde sin debut förra året med I Am Setsuna. Spelet var en trevlig hyllning till populära RPGs av förr, särskilt Chrono Trigger, men kämpade för att hitta sin egen identitet eller väga mycket bortsett från nostalgi. Trots detta visade studiens första spel potential, med underhållande kamp och rörlig musik. Nu kommer Tokyo RPG Factory att försöka igen med ett nytt spel som heter Lost Sphear, som lånar tungt från I Am Setsuna, men förhoppningsvis kan Tokyo RPG Factory bygga på vad den har lärt sig och lägga till några fina idéer.

I Lost Sphear väcker huvudpersonen att hans hemstad försvinner och måste gå på en resa för att återuppbygga världen för att rädda för att bli förlorad för alltid. Jag spelade nyligen en kort demonstration för att se hur det utformades, vilket visade upp kamppositionering, levande lokaliteter (en fin taktförändring från I Am Setsuna sörjande snö) och fantastisk musik. Du utforskar fortfarande städer, upptäcker loot och engagerar i sidaktiviteter som matlagning.

Från det jag spelade verkar Lost Sphear's ATB-system väldigt lik sin föregångare, vilket ger tillbaka fartsystemet, vilket ger dig ytterligare skador om du trycker på fyrkantsknappen när ett blått ljus blinkar över skärmen. Eftersom demo sker tidigt i spelet så fick vi inte se några kombinationsattacker, men det var uppfriskande att äntligen få möjlighet att manuellt flytta din karaktär över slagfältet och ge dem den bästa placeringen att slå flera fiender vid en gång. Du kan se spelet i aktion och lära dig mer om det genom att titta på videon nedan.

För mer på Lost Sphear kan du kolla in Joes intryck från E3 , som delar mer av sina förbättringar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *