Tom Clancy’s Ghost Recon Breakpoint

Tom Clancy's Ghost Recon Breakpoint

Den 4 oktober 2019 släpps spelet alla Tom Clancy fans har väntat på. Uppföljaren till krigsserien visar sig vara en fortsättning på Ghost Recon Wildlands som var först med att introducera en helt öppen spelvärld. Handlingen tar sin början på ön Auroa där en grupp fientliga före detta soldater som kallar sig the Wolves härjar fritt med högteknologiska vapen.

Rutinuppdrag

Valmöjligheterna i den öppna spelvärlden gör att man kan ta sig an uppdragen i sin egen takt och ordning. Man kan dessutom själv anpassa sin spelare och utrusta soldaten med olika attribut och styrkor. Det som till en början ser ut som ett vanligt rutinuppdrag går dock snett när helikoptern skjuts ner och spelaren helt måste lita till sina egna förmågor. Det gäller dock att vara på sin vakt, soldaterna har exakt samma militära träning som spelaren vilket ger en hel del utmanade strider.

Man kan välja att spela ensam eller ta sig an fienden i en samarbetsgrupp om fyra man.

Utforska spelvärlden

Det finns en hel del sidouppdrag att utforska på ön och spelet har ökat insatserna med realistiska skador. Skadorna blir värre med tiden och kräver att man behandlar dem för att inte bli en belastning för både uppdraget och sig själv. Terrängen är även den realistisk och elementen ställer stora krav på att hushålla med såväl stryka som uthållighet. I vanlig Tom Clancy anda måste man ligga lågt bakom fiendelinjen och planera nästa drag noggrant. Spelet testar överlevnadsstrategier och färdigheter till bristningsgränsen i jakten på svaret på frågan om varför soldaterna bytte sida.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *